Четири пъти по-малко българи отпътуваха в Гърция за Коледните празници в сравнение с миналата година

вторник, 24 декември 2013 г.

Share this history on :
Четири пъти по-малко автомобили са преминали през ГКПП Кулата за празниците в сравнение с миналата година. На граничния пункт работят по 4 трасета и в двете посоки, за да не се допускат задръствания или опашки, потвърдиха от Гранична полиция.
Над 18 600 автомобила и 56 000 души са преминали през шестте ГКПП по българо- гръцката граница от началото на почивните дни, съобщиха още граничарите.
 Според него трафикът през пунктовете по гръцката граница е спокоен, работят максимален брой трасета. Преобладават пътниците, преминаващи в посока България - над 33 хиляди, а към гръцки дестинации са се отправили над 23 хиляди души.
 Най-натоварен е трафикът на ГКПП-Кулата, но в сравнение със същия период на миналата година, потокът преминаващи през пункта е почти четирикратно по-слаб.
Сред пътниците са както прибиращи се за празниците българи, които работят в Гърция, така и гръцки граждани. На ГКПП-Кулата работят по 4 трасета и в двете посоки, за да не се допускат задръствания или опашки.
 Пътищата в Югозападна България са проходими при зимни условия, съобщиха от ОД на МВР Благоевград. Пътните настилки са сухи и проходими, но частични заледявания има в района на прохода Предел и Кресненското дефиле. От полицията апелират шофьорите да преминават с повишено внимание по завоите в Кресненското дефиле, където има опасност от падащи камъни.

1 коментара:

Анонимен каза...

Ква Гърция бе - българите вече са богати - ходят в Австрия....

Публикуване на коментар